RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

70 gruvearbeidere reddet

Sist oppdatert:
Alle de 70 gruvearbeiderne som satt innesperret i en gruve i Canada ble mandag reddet ut. Se Web-TV.

Det sier en talsmann for gruveselskapet Mosaic ifølge AP.

De 70 arbeiderne ble sperret inne etter at det brøt ut brann i gruven søndag. Gruven ligger i Saskatchewan sentralt i Canada.

Arbeiderne greide å ta seg fram til spesialbygde nødrom, som er utstyrt med forsyninger og oksygen. Mandag ble brannen i gruven slukket.

- Brannen er slukket. Det er selvsagt gode nyheter. Alle er i sikkerhet, og vi regner med å få dem ut av gruva i løpet av kvelden, sier en annen talsmann for gruveselskapet Mosaic ifølge Reuters.

De gjenvørende arbeiderne har sittet innesperret i over ett døgn etter at det brøt ut brann i gruven der det utvinnes pottaske. Gruven ligger i Saskatchewan sentralt i Canada.

Søsteren til en av gruvearbeiderne, sier det er en påkjenning å vente på nyheter.

- Det er temmelig skremmende. Broren min har to smågutter og forloveden hjemme, sier Rayanne Hogshaw til AP.

Søkte tilflukt
Brannen ble oppdaget av gruvearbeiderne da røyk begynte å bre seg ut over gruvegangene. Arbeiderne meldte raskt fra til personell over bakken, og gikk så inn i de spesialbygde tilfluktsrommene.

- Tilfluktsrommene kan stenges fullstendig av fra resten av gruven, og det finnes mat, vann og oksygen i rommene. Forsyningene holder i 36 timer, sier Marshall Hamilton, som er talsmann for selskapet Mosaic som driver gruven det er snakk om.

Gruven befinner seg i Saskatchewan sentralt i Canada.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere