RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

70 millioner for halshoggeren

Sist oppdatert:
Mannen CIA tror halshugget Nicholas Berg, har selv en pris på 70 millioner kroner på sitt hode.

Drapsmannen er trolig Abu Musab al-Zarqawi, sier en talsmann for den amerikanske etterretningsorganisasjonen ifølge CNN. Den ettersøkte jordaneren (37) er også kjent som Osama bin Ladens høyre hånd.

Gransket filmen
Talsmannen sier at en gransking av den groteske videofilmen tyder på at det er al-Zarqawi som først snakker og så halshugger den sivile amerikaneren.

Drapet skal ha vært en hevn for amerikanske soldaters mishandling av irakiske fanger i Abu Ghraib-fengselet i Bagdad.

Videofilmen ble kjent tirsdag. Den ble først lagt ut på en webside som skal ha al-Qaida-forbindelser, og har siden gått som en farsott på internett.

USA som har utlovet en dusør på 70 millioner kroner for al-Zarqawi. Han er blant annet mistenkt for å stå bak rekruttering av terrorister til kampen mot amerikanerne i Irak, og mordet på den amerikanske diplomaten Laurence Foley. Foley ble skutt og drept utenfor sitt hjem i Jordan i 2002.

I filmklippet sitter 26 år gamle Berg foran fem bevæpnede og maskerte menn. Han blir dyttet i bakken, og en av fangevokterne drar frem en machete-liknende kniv. Han skjærer hodet av offeret, og viser hodet frem i triumf.

Ble nektet å se kisten
Kroppen til Berg kom onsdag til flybasen Dover i Delaware. Hans foreldre ba ifølge CNN om tillatelse til å være på basen da kisten ankom, men fikk ikke lov.

Bergs venner og familie holder minnestund fredag i en synagoge i hjembyen West Chester i Pennsylvania.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere