RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

700 savnet etter forlis

Foto: Scanpix/Darren
Sist oppdatert:
Bare en håndfull av passasjerene er funnet etter at fergen ble tatt av tyfonen Fengshen.

Fergen MV «Princess of Stars» med over 700 passasjerer har kantret utenfor kysten av Filippinene søndag. Fergen kantret i de høye bølgene forårsaket av tyfonen Fengshen. Båten skal ha blitt sett flytende med et stort hull i skroget. Bare en håndfull av passasjerene er funnet, melder Reuters.

Vet ingenting
- Skipet ligger opp ned. Vi venter på redningsarbeidere, men så langt har ingen kommet. Alle pumpene våre er ødelagte, sier et byrådsmedlem fra landsbyen San Fernando til en lokal radiostasjon. Kystvakten regner med å få ut et av sine fartøyer i løpet av få timer.

Skipet kantret omtrent tre kilometer fra stranda. To kvinner er funnet omkomne sammen med et par barnetøfler som ble skyllet i land. Minst fire mennesker om bord er bekreftet døde.

- Vi har fått vite at kapteinen blåste signal om å forlate fergen rundt 05.00 lokal tid, sier generalløytnant Pedro Inserto i regionen Visayas.

- Passasjerene og mannskapet skal ha tatt seg over til et annet skip, men vi vet fortsatt ikke hvilket skip, sier Inserto.

Titalls slektninger har samlet seg i lokalene til det lokale rederiet i byen Cebu, der de håper å få informasjon. Rederiet sier de har mistet kontakt med fergen, som var på vei til Cebu fra Manila.

- Den verste katastrofen
Minst 59 mennesker har mistet livet i flomvannet etter tyfonen. Noen steder er vannstanden to meter høyere enn vanlig.

- Iloilo er som et hav. Dette er den verste katastrofen vi har opplevd, sier Neil Tupaz til en lokal radiostasjon. Han frykter at dødstallene vil stige. Tusenvis av mennesker sitter fanget på takene sine og venter på å bli reddet.

Totalt har Fengshen krevd minst 80 menneskeliv, blant annet en åtte år gammel jente og bestefaren hennes som ble begravd i et søppleras på en dynge i byen Cotabato.

Over 20 000 mennesker har søkt midlertidig ly i evakueringssentre på øya, der tyfonen har utløst flom og jordras og revet opp trær og kraftlinjer.

Fengshen er den sjette tyfonen som treffer Filippinene dette året. Den er på vei nordover og vil trolig nå Taiwan i løpet av de neste dagene, ifølge nettstedet www.tropicalstormrisk.com.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere