RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

700.000 barn utsatt for sexovergrep

Sist oppdatert:
Minst 700.000 barn har blitt utsatt for seksuelle overgrep i afrikanske flyktningsleirer.

Barna i nød blir blant annet tvunget til å utføre sexuelle tjenester mot betaling for mat og legebehandling, viser en ny undersøkelse utarbeidet av World Vision.

Hjelpeorganisasjonen har intervjuet over 300 barn i flyktningleirer i Kongo, Burundi, Tanzania, Nord-Uganda og Rwanda, melder nyhetsbyrået AFP, ifølge Expressen.

Mer enn halvparten av barna som deltok i spørreundersøkelsen, som er i aldersgruppen mellom ti og 18 år, opplyste at de hadde blitt utsatt for sexsuelle overgrep, kommer det frem i en rapport som ble utstedt av organisasjonen mandag.

Organisasjonen har dermed slått fast at så mange som 700.000 barn i regionen blir utsatt for overgrep som voldtekt og voldtektsforsøk.

- Barn blir tvunget til å ha sex i bytte mot penger som de kan bruke til å oppsøke sykehus og kjøpe mat, leser rapporten.

Ifølge organisasjonen er det sikkerhetsstyrker, leger, hjelpearbeidere, lærere og andre flyktninger som står bak mange av overgrepene.

- Vår data indikerer at det gjelder personer som kjenner barna, personer som barna har veldig nær kontakt med og stoler på, som utsetter dem for overgrepene, opplyser organisasjonen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere