Gå til sidens hovedinnhold

755.000 mistenkte terrorister

USAs terrorliste har eksplodert de siste årene.

Hver gang du reiser inn i USA, blir navnet ditt sjekket opp mot en liste over mistenkte terrorister. Men navnelisten har de siste årene vokst seg enormt stor.

Amerikanske myndigheter har hele 754.960 navn på sin terrorliste, melder USA Today.

Antallet navn har gått betydelig opp de siste årene, og flere organisasjoner er svært kritisk til antallet navn på terrorlisten.

Kritisk
- Den undergraver listens troverdighet. Det finnes ikke noe rasjonell, fornuftig overslag som er i nærheten av så mange mistenkte terrorister, sier Lisa Graves i « Center for National Security Studies» til USA Today.

Flere politikere, sikkerhetseksperter og borgerrettighetsforkjempere advarer at listen vil ubrukelig hvis den inneholder altfor mange navn.

Det er usikkert hvor mange personer som er på listen, siden noen kan være listet opp flere ganger med forskjellig staving av navnet sitt.

53.000 avhørt
De siste årene har listen vokst med rundt 200.000 navn hvert år. I juni 2004 var det 158.374 navn på listen, og siden har den bare fortsatt å vokse.

Rundt 53.000 personer på listen har blitt avhørt siden 2004, ifølge en statlig revisjonsenhet. USAs departement for innenrikssikkerhet vil ikke si hvor mange som har blitt nektet innreise på grunn av listen, men de fleste som har blitt stoppet og avhørt, har fått slippe inn i landet.

Reklame

Ny bok: Husker du disse to idiotene?