RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

77 drept i flystyrt

Foto: EPA/STR (Scanpix)
Sist oppdatert:
Det iranske flyet skulle lande nordvest i landet i krevende vintervær.

Minst 77 personer er drept, 26 er skadet og to er savnet etter en flystyrt nordvest i Iran, melder det statlige iranske nyhetsbyrået Press mandag.

Det var et passasjerfly fra IranAir, et Boeing 727, som styrtet nær byen Orumiyeh.

Det var 105 personer om bord i flyet da ulykken skjedde, av disse var det 94 passasjerer og et mannskap på 11, opplyser myndighetene i landet.

Passasjerflyet hadde tatt av fra Mehrabad International Airport i Teheran en time forsinket og var på vei til Orumiyeh da ulykken skjedde.

Ifølge meldingene nærmet flyet seg rullebanen, men på grunn av krevende værforhold måtte landingen utsettes. Flyet forsvant deretter fra radaren og styrtet i et jordbruksområde.

Irans president Mahmoud Ahmadinejad uttrykker sin kondolanser overfor landets religiøse leder ayatollah Seyyed Ali Khamenei og det iranske folk. Samtidig har han instruert statsråden med ansvar for transport om å finne årsaken til ulykken, melder Press TV.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere