RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

770 norske evakuert

Foto: REUTERS
Sist oppdatert:
Utenriksdepartementet vet lørdag ettermiddag om 30 nordmenn som er igjen i Libanon. 770 er evakuert.

- 770 norske har nå kommet seg ut av Libanon med buss, båt og bil med bistand fra Utenriksdepartementet, sier fungerende pressetalsmann Odd Magne Ruud.

30 igjen
- Fortsatt befinner det seg en gruppe på om lag 30 norske i særskilt utsatte områder i Sør-Libanon. Norske myndigheter vil forsatt gjøre alt som er mulig for å få de gjenværende som ønsker det ut av Libanon, sier han.

- Det er svært gledelig at familien på seks i Beit Lif helt sør i Libanon har kommet seg i sikkerhet og er på vei nordover til Beirut. Dette har vært en vanskelig operasjon og Utenriksdepartementet takker for all lokal bistand, sier Ruud.

- Alt som er mulig
- Norske myndigheter vil forsatt gjøre alt som er mulig for å få de gjenværende som ønsker det ut av Libanon. På grunn av krigshandlingene er dette arbeidet forbundet med stor fare. Det er generelt utrygt å ferdes på veiene i Sør-Libanon, sier Ruud.

Ambassaden oppfordrer norske borgere i Libanon til å følge de råd og anvisninger som gis av lokale myndigheter, samt å ta nødvendige forholdsregler for egen sikkerhet. Etter mørkets frembrudd anbefales alle å holde seg i ro innendørs med mindre annet er nødvendig av sikkerhetshensyn, dette gjelder særlig i Sør-Libanon, Bekaadalen, fjellområdene mellom Syria og Libanon, samt sørlige forsteder til Beirut.

UD sier det i første omgang er det viktig at de gjenværende kommer seg til Tyr, Saida og Nabatieh. På disse tre stedene har flere land organiserte transporter til Beirut og derfra videre til Damaskus og Kypros. Det må være opp til den enkelte å holde seg oppdatert om den lokale situasjonen og transporter, og vurdere egne initiativ for å komme seg til nærmeste oppsamlingspunkt. Ambassaden i Beirut har lørdag etablert seg i havnebyen Tyr for å kunne organisere utreise for nordmenn, opplyser Utenriksdepartementet.

- Ring UD
- Vi oppfordrer spesielt personer i Sør-Libanon som ikke har fått kontakt med UD om selv å ringe UD på telefonnummer +47 22 24 20 20 for å informere om sin situasjon, dersom det er mulig. På grunn av stor telefonpågang er det libanesiske telefonnettet svært vanskelig å komme gjennom på, sier Ruud.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere