*Nettavisen* Nyheter.

79-åring tar fatt på medisinstudier

Begrepet livslang læring har fått ny aktualitet på Aarhus Universitet i Danmark, der en 79 år gammel svenske nettopp har fått plass på medisinstudiet.

02.08.04 09:29

Opptaket har skjedd helt etter boka, og 1. september kan svensken begynne på studet. Det finnes ingen øvre aldersgrense på det danske svaret på Samordnet Opptak. Men på Aarhus Universitet er likevel bestyrtelsen stor, skriver Jyllands-Posten. Pensjonsalderen i det danske helsevesenet er 70 år, så jobbmulighetene for 79-åringen kan synes små.

- Det er høl i huet å ta opp en 79-åring, men mannen har fått plass og har selvfølgelig rett til å begynne på studiet. Men jeg har kontaktet Videnskabsministeriet for å diskutere hvordan vi skal unngå gjentakelser, sier Søren Mogensen, dekan på Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet på Aarhus Universitet.

79-åringen fikk plass utelukkende på bakgrunn av karakterer, og ved det danske opptakskontoret klør man seg i hodet. Men sjefen Jakob Lange tviler på at aldersstegne medisinerstudenter kommer til å bli noe stort problem.

- Jeg vil ta gift på at listen over eldre studenter kommer til å bli særledes kort, for vi har tidligere undersøkt problemet. Derfor er det heller ingen grunn til å innføre aldersbegrensninger, som for øvrig også kan være i strid med menneskerettighetene, sier Lange.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.