RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

80 opprørere drept i Afghanistan

Amerikanske og afghanske militære styrker har arrestert 90 militssoldater og drept over 80 andre i den sørøstlige delen av Afghanistan de siste tre ukene.

Offensiven har vært rettet mot restene av det styrtede Taliban-regimet, og målet har vært å bidra til ro og stabilitet før de planlagte valgene i Afghanistan i september.

Operasjonen startet 25. mai og har hovedsakelig pågått i Zabul-provinsen 300 kilometer sør for Kabul. Sju amerikanske soldater er blitt drept i sammenstøt og razziaer i forbindelse med operasjonen, sier oberstløytnant Tucker Mansager.

Røper ikke identiteten
Han vil ikke røpe identiteten til de 90 arresterte militssoldatene, men det blir antatt at de har tilknytning til det gamle Talibanregimet, Osama bin Ladens al-Qaida-nettverk eller utbrytergrupper fra tidligere statsminister Gulbuddin Hekmatyars private hær.

Over 2.000 av de 20.000 soldatene i den hovedsakelig amerikanske styrken i Afghanistan er stasjonert i Sørøst-Afghanistan, der restene av Taliban og andre ytterliggående grupper kjemper mot regjeringshæren og de utenlandske styrkene i landet.

Kampene de siste tre ukene har pågått i det som kalles Talibans kjerneområde i deler av provinsene Uruzgan, Kandahar og Zabul.

- Koalisjonsstyrkene er fast innstilt på å holde valgene som planlagt i september, og vi fortsetter å gå til aksjon for å sikre at dette blir mulig, sa Mansager mandag.

Desperate terrorister
Han vedgår at det ikke blir lett å stabilisere situasjonen i Afghanistan.

- Det er terrorister som er helt desperate etter å forhindre valgene. De vil gjøre alt, inkludert angrep mot sivile, for å stanse valgene, sa han.

(NTB-AFP)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere