*Nettavisen* Nyheter.

80 palestinere pågrepet etter at tenåringer forsvant

IKKE I TVIL: - Ungdommene våre er kidnappet av en terrororganisasjon, det er ingen tvil om det, sa Netanyahu lørdag. Foto: (Reuters/NTB scanpix)

Netanyahu har sagt at han holder Palestinas president Mahmoud Abbas ansvarlig for tenåringenes sikkerhet.

15.06.14 09:12

TEL AVIV (NTB-AFP-DPA): Israelske myndigheter har pågrepet om lag 80 palestinere i forbindelse med at tre israelske tenåringer har forsvunnet på Vestbredden, opplyser militære kilder.

Les også: - Tre tenåringer kidnappet på Vestbredden

Israels statsminister Benjamin Netanyahu sa lørdag at en terrorgruppe har bortført de tre tenåringene, som har vært savnet siden torsdag.

– Ungdommene våre er kidnappet av en terrororganisasjon, det er ingen tvil om det, sa Netanyahu lørdag.

Tidligere på dagen uttalte det israelske militæret at de var overbevist om at de tre var bortført, angivelig av militante palestinere.

Store mannskaper fra den israelske hæren og grensepolitiet deltar i letingen etter to 16-åringer og én 19-åring. Én av dem skal også ha amerikansk statsborgerskap, og det antas at tenåringene ble bortført fra bosetningen Gush Etzion mellom Betlehem og Hebron torsdag kveld.

Tenåringene var elever ved jødiske religiøse skoler sør på Vestbredden. 300 personer har fått forbud mot å forlate det aktuelle området.

Netanyahu har sagt at han holder Palestinas president Mahmoud Abbas ansvarlig for tenåringenes sikkerhet. Uttalelsen er blitt møtt med indignasjon på palestinsk side.

– Tre bosettere er savnet, hvorfor er det palestinernes skyld? Vi har ingenting med det å gjøre, sa talsmann Adnan al-Damiri i de palestinske sikkerhetsstyrkene på Vestbredden fredag. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.