RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

800 døde i hetebølge i India

Over 800 mennesker har mistet livet i en hetebølgen som har rammet India. Flere steder har temperaturen kommet opp i nær 50 grader.

Myndighetene råder folk til å holde seg innendørs, og sykehusene er i beredskap for å behandle ofre for hetebølgen, som ikke ser ut til å ta slutt med det første.

I den verst rammede delstaten Andhra Pradesh, som ligger i sør, har 551 personer mistet livet i løpet av den siste uken. Mandag steg temperaturen til hele 47 grader der.

Samtidig har store deler av India, blant annet New Delhi, gjennomgått flere dager med trykkende hete. Ifølge avisen Hindustan Times steg temperaturen i hovedstaden til 45,5 grader mandag – den høyeste temperaturen på to år, og fem grader høyere enn det sesongmessige gjennomsnittet.

Avisen publiserte også et bilde av en hovedvei i byen som har smeltet i heten.

– Vår utflukt har snudd til et mareritt. Strupen min er uttørket, selv om jeg har drukket vann konstant, sier den 37-årige hovedstadsturisten Meena Sheshadri.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere