RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Scanpix/REUTERS/Amit Dave

800 døde i India

Sist oppdatert:
Tallet på mennesker som har omkommet under det ekstreme monsunregnet i den indiske millionbyen Bombay, har passert 800.

Redningsmannskaper leter fortsatt etter overlevende, og myndighetene jobber på spreng for å forhindre spredning av sykdommer, skriver BBC.

Fikk panikk
Torsdag kveld døde 22 personer, deriblant syv barn, da det oppstod panikk i en forstad til Bombay på grunn av tsunami-rykter.

Myndighetene i Maharashtra-distriktet, hvor Bombay er hovedstad, frykter at dødstallene vil stige ytterligere. Redningsoffiser Krishna Vatsa forteller at det fortsatt blir funnet døde mennesker som ble begravet under jordskred denne uken.

- Jeg er ekstremt lei meg for denne menneskelige tragedien, sa statsminister Manmohan Singh som besøkte det kriserammede området torsdag.

Den føderale regjeringen har gitt Maharashtra syv billioner rupees, 162 millioner dollar, i støtte.

Regnrekord
Tirsdag ble det målt 65 centimeter med regn over Bombay, noe som er den største nedbørsmengden som noensinne er målt i India.

Indiske helsemyndigheter sier til internasjonale medier at de kjemper mot klokken for å forebygge epidemier som lett kan bli utløst av av det store antallet døde dyr. Ifølge landets innenriksminister ligger 17 000 døde gjeiter og 1000 råtnende bøfler rundt om i forstedene.

Lege-team foretar nå en dør-til-dør aksjon for å distribuere medisiner, og i tillegg har regjeringen bedt Unicef om hjelp til å dele ut medisiner i rurale områder.

- Vi må gjenopprette vanntilgangen og tilgangen på elektronikk og reparere telekommunikasjon. I tillegg må vi desinfisere vannet, så vi har svært store utfordringer innen hygiene og sanering nå, sier en redningsoffiser.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere