RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

800 flyktninger og migranter til Danmark på et døgn

Folk samlet seg 12. september i København for å demonstrere til støtte for flyktninger. De siste tre ukene er nesten 17.000 flyktninger og migranter ankommet Danmark.
Folk samlet seg 12. september i København for å demonstrere til støtte for flyktninger. De siste tre ukene er nesten 17.000 flyktninger og migranter ankommet Danmark. Foto: Scanpix Denmark (Reuters)
Sist oppdatert:
Det siste døgnet er nye 800 flyktninger og migranter ankommet Danmark. Det bringer antallet de siste tre ukene opp i nesten 17.000.

Det er Rigspolitiet i København som legger fram den daglige oversikten over ankomster.

Politiet gjør oppmerksom på at det oppgitte tallet er et minimumsantall. Det baserer seg på stikkprøvekontroller av et begrenset antall tog, busser og biler.

Antallet regnes fra 6. september, da et stort antall flyktninger og migranter stakk av fra danske myndigheter fordi de fryktet at de ville bli tvunget til å søke asyl i landet. Siden da regner dansk politi med at minst 16.800 flyktninger og migranter har reist inn i Danmark.

Flyktningene kommer ifølge politiet stort sett via grenseovergangene Padborg og Rødbyhavn.

En stor del har reist videre til andre land, og bare et mindretall har søkt om asyl i Danmark, som er kjent for en restriktiv politikk på området. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere