RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

800 flyktninger til Stockholm på en halvtime

Slik så det ut på sentralstasjonen i Stockholm lørdag da 200 personer kom med et tog fra Malmö. Tirsdag kveld kom det cirka 800 flyktninger og migranter omtrent samtidig med tog og busser fra Malmö.
Slik så det ut på sentralstasjonen i Stockholm lørdag da 200 personer kom med et tog fra Malmö. Tirsdag kveld kom det cirka 800 flyktninger og migranter omtrent samtidig med tog og busser fra Malmö. Foto: Jonas Ekströmer/tt (NTB scanpix)
Sist oppdatert:
Rundt 800 flyktninger og migranter ankom tirsdag kveld Stockholm med tog og busser fra Malmö, opplyser politiet og frivillige organisasjoner.

– Det er en litt vanskelig situasjon akkurat nå, sier Stockholm-politiets innsatssjef Peter Matilainen til Svenska Dagbladet.

Han opplyser at de 800 ankom i løpet av bare en halvtime og at mange av dem er stresset etter å ha vært på reisefot i mer enn en måned. Politiet var derfor til stede på sentralstasjonen i Stockholm med forsterket mannskap, men det hele gikk rolig for seg, ifølge Matilainen.

Han opplyser at tog fra Malmö kom forsinket til Stockholm, og at det er ventet enda flere tog på vei med flyktninger og migranter. Politiet har utstasjonert språkkyndig personell på togene slik at flyktningene kan bli informert underveis.

– Mange skal videre til Finland, sier Matilainen.

Les også: Tusenvis av flyktninger har kommet til Sverige, men vil videre til Norge

Tirsdag ettermiddag opplyste dansk politi at det i løpet av det siste døgnet kom cirka 1.700 flyktninger og migranter over grensen fra Tyskland. Siden søndag har det kommet minst 7.500 flyktninger og migranter til Danmark, ifølge politiet.

Les også: De hjelper flyktningene videre til Sverige og Norge

(©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere