*Nettavisen* Nyheter.

8000 dør av AIDS daglig

Leger Uten Grenser har laget sin ti-på-topp liste over de verste krisene i verden. AIDS-epidemien tar over 8.000 liv hver eneste dag.

12.01.06 07:36

Over 40 millioner mennesker er smittet av AIDS over hele verden i dag. Verst rammet er landene sør for Sahara. Av de 8.000 som mister livet hver dag på grunn av sykdommen er så mange som 1.400 barn, skriver Aftenposten.

Leger Uten Grenser har for åttende gang laget oversikten over de verste krisene i verden. Det som kjennetegner de fleste av dem er at de nesten ikke får noen medieoppmerksomhet som helst.

Blant kriseområdene som topper listen er Tsjetsjenia, Colombia, Haiti og Kongo. Ifølge organisasjonen er årsaken til disse «glemte» konfliktene at de ligger avsides til, og at det ofte er forbundet med fare å reise inn i områdene. Dermed får de helle ingen verdensomspennende oppmerksomhet.

- Ved å sette fokus på disse krisene håper vi at flere hjelpeorganisasjoner vil engasjere seg og at det kan bli lagt mer press på myndighetene slik at de gjør noe for å forbedre forholdene for menneskene som er rammet, sier nestleder i Leger Uten Grenser, Kristian Tonby til Aftenposten.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.