RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

83 offer for kult-drap

Nigeriansk politi har funnet 83 lik - flere uten hode - i et skogsområde der en lokal sekt er mistenkt for å begå rituelle drap.

Under en razzia i private hjem og skogsområder i Anambra sørøst i landet forrige uke, ble det funnet 50 lik. Flere av disse var halshugget. Politiet fant også 20 hodeskaller. Fredag opplyste nigeriansk politi at det var oppdaget ytterlige 33 lik.

31 prester arrestert
Flere av likene var mumifisert, og lå i kister som var plassert i såkalte «onde skoger».

På en pressekonferanse tidligere fredag, viste nigeriansk politi de 20 hodeskallene. Også fem menn fra sekten Alusi Okija, ble vist frem for fremmøtte journalister.

Ifølge Politisjef Sunday Ehindero, skal 31 prester fra kulten ha deltatt i drapshandlingene.

Alle er arrestert, og er fraktet fra hjemstedet Okija til Abuja for å bli avhørt.

- Politiet ønsker å få klarhet i hvordan disse menneskene døde. Vi ønsker å finne ut hvem som skilte disse hodeskallen fra kroppene de tilhørte, sa Ehindero.

Forgiftet
Politiet tror flere av ofrene ble forgiftet. Sekten er kjent for å praktisere en skikk som innebærer at personer involvert i tvister skal drikke en drikk som bare skal kunne drepe personer som er skyldige.

Politiet tror denne drikken er ufarlig, men at prestene senere oppsøker de involverte og putter dødelig gift i maten deres.

En av de arresterte forsvarte fredag kulten han er medlem i:

- Jeg har vært med i sekten i to år, og har aldri sett noen bli drept. Det er kistene som dreper. Alle nigerianere vet at kistene dreper, uttalte Collins Obi som sa han var talsmann for de arresterte.

- Tradisjon
I forrige uke gikk lederen for Nigerias etniske hovedorganisajon Ohanaeze ut og kritiserte politiet for å plyndre kistene og skogene. Han betraktet arrestasjoenen som et angrep på nigeriansk kultur.

- Dette er en del av nigeriansk tradisjon. Jeg ser ikke noe nytt i dette bortsett fra at politiet ønsker å fremstille iboene som kriminelle, uttalte Joe Achuzia til lokale medier.

Rituelle drap har blitt begått i Vest-Afrika dersom det er antatt at drapet vil bringe en tredjepart rikdom og suksess. Andre rituelle drap har blitt begått for å kunne bruke kroppsdaler fra den avdøde i tradisjonell folkemedisin.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere