RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

85.000 strandet i utlandet

Sist oppdatert:
Nesten 100.000 reisende kan være strandet i utlandet etter at Storbritannias tredje største pakketurselskap kollapset.

Det britiske reiseselskapet XL Leisure Group som driver XL Airlines, flyr til 50 destinasjoner, hovedsakelig i middelhavsområdet.

XL Leisure Group er på randen av konkurs og må få utenforstående til å ta kontroll over den økonomiske styringen i selskapet i et forsøk på å redde det fra konkurs.

Ifølge BBC News har alle flyavganger nå blitt kansellert og flyene har blitt satt på bakken.

285.000 rammet
Flymyndighetene i Storbritannia (CAA), mener at hele 85.000 mennesker kan være strandet i utlandet og hele 200.000 har bestilt reise gjennom selskapet.

- I respekt for de som befinner seg i utlandet, så jobber vi tett med reiselivsbransjen, for å organisere hjemsendelsesfly, sier David Clover, talsmann for CAA til BBC.

Han forteller at pakketurer er beskyttet av reiselivsloven (ATOL) og de kundene vil bli tilbudt hjemsendelsesfly eller pengene tilbake hvis de allerede har booket en reise.

Hjelper ikke alle
Iføgle Sky News er det bare de som har booket pakketur gjennom The Really Great Holiday Company, Kosmar Holidays, Freedom Flights og Aspire Holidays som er beskyttet av reiselivsloven.

ATOL gjelder ikke for de som har booket kun fly, men passasjerene kan, for en liten avgift, få være med på fly satt opp av CAA.

Han råder de som allerede har bestilt reise til å sjekke forsikringsavtalen sin, og sjekke med banken eller kredittselskapet om tilbakebetaling.

En pilot i flyselskapet mener økte drivstoffutgifter er årsaken til nedleggelsen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere