RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

86 terrortiltalt i Tyrkia

Sist oppdatert:
Mandag starter rettssaken mot 86 terrortiltalte som er anklaget for å ha planlagt statskupp i Tyrkia.

Personene står tiltalt for væpnet opprør, støtte til en terrorgruppe, samt besittelse av eksplosiver.

De tiltalte tilhører en ultranasjonalistisk gruppe som går under navnet Ergenekon.

Fremprovosere statskupp
Påtalemyndigheten har lagt ned påstand om at gruppen har planlagt en rekke angrep med hensikt å fremprovosere et statskupp, melder BBC.

Flere av de tiltalte er pensjonerte militæroffiserer og det forventes at saken vil skape spenning mellom den sittende regjeringen og militæret.

- Dette er en ekstremt viktig sak fordi det er første gang at noen følger opp Ergenekon. Det har ikke vært noen politisk vilje ti å gjøre dette, sier Mete Gokturk, som er en pensjonert statsadvokat i Tyrkia, til The Times.

Gokturk har vært vitne til at tidligere forsøk på å etterforske gruppen har blitt avvist.

- Dessuten så er det en stor prøvelse for domstolene. Hvis dette ikke håndteres riktig, så vil aldri noen forsøke seg igjen på en lignende sak i Tyrkia, sier hun.

Utviklet dødsliste
Etterforskningen startet for cirka et år siden da det ble konfiskerte bomber under en politiaksjon i Istanbul. Statsadvokat Zekeriya Oz utarbeidet en tiltale på 2455 sider tilknyttet gruppen Ergenekon.

Gruppen blir anklaget for å ha drept en dommer, samt utviklet en dødsliste over en rekke høytstående politikere og intellektuelle i landet, skriver The Times.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere