RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

8700 døde i jordskjelvet

Foto: Scanpix
Sist oppdatert:
Dødstallene stiger etter det kraftige jordskjelvet i Kina.

Jordskjelvet rammet hardest i den sørvestlige kinesiske provinsen Sichuan. Det kinesiske nyhetsbyrået Xinhua melder mandag kveld at 8.694 mennesker har omkommet etter jordskjelvet.

Nordmenn i Sechuan: Nervøs natt for Stig og Yanhua

Det er ventet at tallet på døde kommer til å stige kraftig i tida framover, ettersom redningsmannskaper har problemer med å nå fram til de hardest rammede områdene.

Skjelvet hadde sitt episenter i Wenchuan og inntraff ved 08.30-tiden mandag morgen norsk tid. Byer så langt fra hverandre som Beijing i Kina og Bangkok i Thailand skal ha kjent det kraftig skjelvet som målte hele 7,8 på Richters skala.

Ifølge nyhetsbyrået fryktes det at så mange som 10.000 mennesker kan ha blitt skadet i skjelvet. Bare i fylket Beichuan Qiang skal rundt fire av fem bygninger ha kollapset, blant dem en rekke skoler. Over tusen mennesker er begravet i ruinene, melder Reuters.

LES OGSÅ: 900 SKOLEBARN BEGRAVD LEVENDE

Skjelvet er det største som har rammet regionen på over 30 år, og Sichuan-provinsen er en av de mest befolkede områdene i landet med rundt 87 millioner mennesker.

Ifølge Kinas statlige fjernsyn, CCTV, har ikke skjelvet gjort store skader på 11-millionersbyen Chengdu eller det nærliggende vannmagasinet De tre kløfter.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere