Gå til nye Nettavisen

Lyst til å se den nye Nettavisen?

RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

88 drept på marked

Foto: AP/Scanpix
Sist oppdatert:
Irakiske myndigheter sier 88 omkom og 168 ble såret i bombeeksplosjoner i sentrum av Bagdad mandag.

88 skal være drept og 168 skadd i angrepet, opplyser politi- og sykehuskilder ifølge nyhetsbyrået AP.

To bomber gikk av nærmest samtidig i et sjuamuslimsk område i sentrum av den irakiske hovedstaden. Den første eksplosjonen skjedde da en bombe i en etterlatt bagg gikk av mellom salgsboder i Bab al-Shariq-området. Den ble fulgt nærmest umiddelbart av en ny bombe ved en parkert bil få meter unna, melder AP.

Se TV 2 Nyhetskanalen her

Eksplosjonene skjedde noen timer etter at væpnede menn tok livet av en kvinnelig lærer i byen. Hun var på vei til jobb ved en jenteskole i det hovedsakelig sunnimuslimske området Khadra vest i Bagdad.

Uro
Et annet sted i hovedstaden sperret irakiske styrker med støtte fra amerikanerne av et hovedsakelig sunnimuslimsk nabolag. Forsvarsdepartementet uttalte imidlertid at dette ikke var begynnelsen på den varslede nyoffensiven i byen, melder Reuters.

TV 2s reporter Fredrik Græsvik besøkte i forrige uke Bagdad. Han tror de mange voldsaksjonene de siste dagene kan ha sammenheng med at president George W. Buhs vil sende flere soldater til Bagdad.

-Man antar at de militante gruppene vil skape mest mulig uro før de varslede forsterkningene kommer, for å gjøre det vanskelig for de amerikanske styrkene å skape orden, sier han til Tv 2 Nyhetskanalen.

Græsvik er nå i uroprovinsen Anbar i Vest-Irak.

USA vil sende mer enn 21 000 nye soldater til Irak for å hjelpe den sjiamuslimske irakiske regjeringen stanse de sjiamuslimske dødsskvadronene og sunnimuslimske opprørsgruppene som har fått skylden for å bidra til voldsspiralen i landet.

Hundrevis dør
De fleste av de nye soldatene vil bli satt inn i Bagdad. Amerikanske generaler mener tidligere innsats i byen har mislykkes fordi det var for få soldater på bakken til å beholde kontrollen over nabolag, og fordi regjeringen ikke gikk etter de sjiamuslimske militsgruppene.

Målet for den nye aksjonen er å stanse skyteepisodene og bombeangrepene som ukentlig tar livet av flere hundre irakere.

Vil du delta i debatten?
Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt. Her kan du enkelt bidra med din mening
(tjeneste under utvikling).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!