RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

88 drept på marked

Foto: AP/Scanpix
Sist oppdatert:
Irakiske myndigheter sier 88 omkom og 168 ble såret i bombeeksplosjoner i sentrum av Bagdad mandag.

88 skal være drept og 168 skadd i angrepet, opplyser politi- og sykehuskilder ifølge nyhetsbyrået AP.

To bomber gikk av nærmest samtidig i et sjuamuslimsk område i sentrum av den irakiske hovedstaden. Den første eksplosjonen skjedde da en bombe i en etterlatt bagg gikk av mellom salgsboder i Bab al-Shariq-området. Den ble fulgt nærmest umiddelbart av en ny bombe ved en parkert bil få meter unna, melder AP.

Se TV 2 Nyhetskanalen her

Eksplosjonene skjedde noen timer etter at væpnede menn tok livet av en kvinnelig lærer i byen. Hun var på vei til jobb ved en jenteskole i det hovedsakelig sunnimuslimske området Khadra vest i Bagdad.

Uro
Et annet sted i hovedstaden sperret irakiske styrker med støtte fra amerikanerne av et hovedsakelig sunnimuslimsk nabolag. Forsvarsdepartementet uttalte imidlertid at dette ikke var begynnelsen på den varslede nyoffensiven i byen, melder Reuters.

TV 2s reporter Fredrik Græsvik besøkte i forrige uke Bagdad. Han tror de mange voldsaksjonene de siste dagene kan ha sammenheng med at president George W. Buhs vil sende flere soldater til Bagdad.

-Man antar at de militante gruppene vil skape mest mulig uro før de varslede forsterkningene kommer, for å gjøre det vanskelig for de amerikanske styrkene å skape orden, sier han til Tv 2 Nyhetskanalen.

Græsvik er nå i uroprovinsen Anbar i Vest-Irak.

USA vil sende mer enn 21 000 nye soldater til Irak for å hjelpe den sjiamuslimske irakiske regjeringen stanse de sjiamuslimske dødsskvadronene og sunnimuslimske opprørsgruppene som har fått skylden for å bidra til voldsspiralen i landet.

Hundrevis dør
De fleste av de nye soldatene vil bli satt inn i Bagdad. Amerikanske generaler mener tidligere innsats i byen har mislykkes fordi det var for få soldater på bakken til å beholde kontrollen over nabolag, og fordi regjeringen ikke gikk etter de sjiamuslimske militsgruppene.

Målet for den nye aksjonen er å stanse skyteepisodene og bombeangrepene som ukentlig tar livet av flere hundre irakere.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere