Gå til sidens hovedinnhold

89-åring i løse lufta

Sprekere 89-åring enn Hilda Pearson skal du lete lenge etter. Se australieren hoppe i fallskjerm.

På utsiden kan hun virke som en hvilken som helst gammel dame, men på innsiden er hun litt av en tøffing. Da Hilda Pearson mistet datteren på grunn av kreft for ett år siden, bestemte hun seg for å gjøre noe for å bedre behandlingen av kreftpasienter. 89-åringen fant ut at hun ville gjøre noe spesielt for å samle inn penger. Valget falt på noe så skummelt som fallskjemhopping.

- Jeg er ikke gal!
- Familien tror at jeg er helt gal! De har sagt at dette aldri kommer til å gå bra, og at de forbereder seg på å måtte sope opp alle delene etter meg. Men jeg tror ikke at jeg er gal, sier Pearson. Til tross for engstelige venner og familie, får 89-årigen støtte fra 7 familiemedlemmer som blir med på hoppet.

Mistet gebisset
I følge Reuters viste den australske kvinnen liten frykt da hun tok på seg utstyret og forberedte seg på å hoppe fra 3000 meters høyde. Litt skumlere var det da hun stod klar for å hoppe i utgangen av flyet. 89-åringen kastet seg bokstavlig talt ut i det og suste mot bakken i enorm fart. Nede på bakken stod spente venner og familiemedlemmer og skuet mot himmelen. Tross en småhard landing, var kroppen like hel. Men en ting manglet. Gebisset hadde forsvunnet i det luftig svevet.

Har samlet inn 6000 kroner
Til nå har Hilda Pearson samlet inn 1200 australske dollar, eller omtrent 6000 norske kroner til Grafton Base Hostpital i New South Wales. Men hun har ingen planer om å gi seg med dette. Nå tenker hun å fly ballong, kjøre helikopter og lære seg å svømme.

Hvis 89-åringen har planer om å bli den eldste personen som noen gang har hoppet ut av et fly, så må hun nok holde dette ved like noen år til. Aldersrekorden er det nemlig en annen 101 år gammel mann som har, melder Reuters.

Reklame

Siste sjanse: 10 superkupp du gjør på Cyber Monday