900 spørsmål til al-Qaidas nettreff

Foto: AP/Scanpix

Ivrige al-Qaida-tilhengere sendte 900 spørsmål til terrororganisasjonen da nestlederen åpnet for nettreff.

Forrige måned annonserte al-Qaidas medieorganisasjon Al-Sahab at nestlederen Ayman al-Zawahiri vil stille til et nettreff for å svare på spørsmål fra al-Qaida-tilhengere. Så langt har 900 personer sendt inn spørsmål til terrororganisasjonen, men al-Qaida har ennå ikke svart på noen av spørsmålene, melder nyhetsbyrået AP.

Noen av spørsmålene som går igjen er: Når skjer det neste angrepet? Hvorfor har ikke USA blitt angrepet på nytt? Hvor mye kontroll har egentlig al-Qaida over de små terrorgruppene i Midtøsten?

- Vi hører mye om desentraliseringen av al-Qaida. Er tapet av denne direkte kontrollen over cellene skadelig for al-Qaida? Forsøker al-Qaida å gjenvinne kontrollen? spør en innsender.

Foto: (SCANPIX)

Al-Qaida bør gjøre mer
Det kommer også frem at mange av innsenderne er frustrerte over at al-Qaida ikke er mer aktive.

- Når får vi se al-Qaidas menn kjempe en hellig krig i de palestinske områdene? Alvorlig talt så har situasjonen blitt svært alvorlig, skriver en innsender.

I tillegg var det mange som var svært nysgjerrig på helsetilstanden til Osama bin Laden, som sjeldent stiller opp på al-Qaidas propagandavideoer.

Får ikke lov av mor
Det er også mange av innsenderne som søker råd om hvordan de kan delta i den hellige krigføringen til al-Qaida. En av dem er en 23 år gammel mann som bor sammen med sin skilte mor.

- Jeg ønsker å reise for å delta i jihad (hellig krig journ.anm.) og har spurt min mor om tillatelse, men hun nekter meg fra å reise. Kan jeg reise uten hennes tillatelse? skriver en innsender.

En egyptisk sikkerhetsekspert, Diaa Rashwan, mistenker at Vestens etterretningstjenester har sendt inn flere spørsmål i et håp om å lære mer om tankegangen til terrororganisasjonen.

Spørsmålene lå på nettsidene til al-Qaidas medieorganisasjon frem til 16. januar, men er nå fjernet fra nettstedet. Ifølge nettstedet skal nestleder Ayman al-Zawahiri besvare alle spørsmålene innen kort tid.

Les flere av spørsmålene her (ekstern lenke).

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.