RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

9/11-tiltalt kan få dødsstraff

Foto: Scanpix/AP
Sist oppdatert:
Aktor hevder at Zacarias Moussaoui lyver, mens forsvareren påstår at Al-Qaida-lederen var «ko-ko i hodet».

Den franske statsborgeren Zacarias Moussaoui er den eneste som er tiltalt i forbindelse med terrorangrepene mot New York og Pentagon den 11. september 2001. Selv benekter han enhver befatning med dette spesifikke angrepet. Mandag startet rettssaken i USA i et rettslokale kun få mil fra Pentagon.

- Hvis han ikke hadde løyet for agenter i 2001, ville amerikanske myndigheter stoppet dødsfallene, eller i det minste noen av dem, sier aktor Rob Spencer ifølge Associated Press.

Se video her

Isolert
Moussaouis forsvarer Edward MacMahon blåser av påstandene fra aktor. Han hevder at Al-Qaida-lederne så på Moussaoui som «ko-ko i hodet», og at han ble bevisst isolert fra kaprerne i USA.

- Det er bare deres dom som kan gjøre det mulig for Moussaoui å posere smilende på en rekrutteringsplakat fra Al-Qaida. Vær så snill, ikke gjør ham til en helt. Det fortjener han ikke, sa MacMahon til juryen.

Et spørsmål om straff
Rettssaken skal avgjøre straffeutmålingen. Det står om to alternativer: dødsstraff eller fengsel på livsstil. I april erklærte Moussaoui seg skyldig i å ha konspirert sammen med Al-Qaida om flykapring og annen kriminalitet.

Dersom Moussaoui skal kunne dømmes til dødsstraff, må aktoratet overbevise juryen om at det finnes en forbindelse mellom Moussaoui og angrepene den 11. september. Moussaoui selv sier at han har deltok i forberedelsene til et annet angrep.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere