RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Abbas: -Vi er i en krise

Sist oppdatert:
Den palestinske presidenten Mahmoud Abbas sa søndag at palestinerne er i en finansiell krise etter at Israel innførte skattesanksjoner mot dem.

- Dessverre har presset begynt, og støtten og nødhjelpen minker. Derfor er vi i en akutt finansiell krise, sa Abbas til reportere i Gaza, melder nyhetsbyrået Reuters.

Betaler tilbake
USA har i tillegg bestemt seg for å kreve allerede utbetalt nødhjelp tilbake så lenge Hamas sitter ved makten.

Den palestinske regjeringen har gått med på å tilbakebetale 50 millioner dollar i nødhjelp, gitt av amerikanske myndigheter, opplyste Abbas ifølge nyhetsbyrået AP.

Så langt har ikke pengene blitt tilbakeført, ifølge palestinske myndigheter.

Mahomud Abbas skal mandag møte den palestinske lederen Ismail Hanieyh i Gaza for å be ham formelt om å danne regjering, noe Hanieyh har fire uker på å fullføre. Hanieyh sier Hamas skal starte forhandlinger med mulige koalisjonspartnere i morgen.

Palestinere drept
Tidligere søndag ble to palestinere drept i et israelsk luftangrep nær grensen på Gaza-stripen. Militære kilder sier et fly skjøt mot en gruppe palestinere som var mistenkte for å ha plantet en bombe nær grensestasjonen Kissufim.

På Vestbredden har israelske tropper arrestert en mistenkt militær palestiner og en annen palestinere på et sjekkpunkt. Det skal ha blitt funnet to kniver på dem. Israelske styrker skal også ha avslørt tre palestinere som bar på flere bomber nær Israel, ifølge en polititalsmann.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere