RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Abbas får full støtte

President George W. Bush og statsminister Ehud Olmert tilbyr full støtte til president Mahmoud Abbas.

De to statsmennene har gitt løfte om at de vil samarbeide med den nye kriseregjeringen, melder BBC.

Olmert hevder han er rede til å inngå regelmessig samtaler med presidenten. Olmert og Bush har hatt samtaler i Det hvite hus i forbindelse med urolighetene i de palestinske områdene. De to snakket sammen i 90 minutter tirsdag kveld, men det er ennå usikkert hva de to diskuterte.

Fornuftig stemme
Like før møtet fant sted tok både Bush og Olmert seg tid til å møte pressen. Her brukte de anledningen til å rose Abbas.

- Han er en fornuftig stemme i ditt nabolag, sa Bush til Olmert.

- Vårt håp er at president Abbas og statsminister Fayyad vil få nok styrke, slik at de kan lede det palestinske folk i en annen retning, la han til.

Les også: Gaza på vei mot katastrofe

Olmert fordømmer aktivitetene til Hamas, men lovte at han vil gjøre alt i sin makt for å samarbeide med Abbas og hans kriseregjering.

Ingen konkrete planer
Til tross for at Bush og Olmert lover sin fulle støtte til Abbas, var det ingen av statsmennene som ønsket å si noe om hvordan USA og Israel vil forholde seg til problemene i Gaza.

Samtalene i Washington skjer bare en dag etter at USA og EU kunngjorde at de vil oppheve den økonomiske og diplomatiske blokaden til palestinerne. Blokaden ble innført for 18 måneder siden da Hamas kom til makten.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere