RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Abbas gir Hamas mer tid

Palestinernes president Mahmoud Abbas gir Hamas-regjeringen frist til helgen for å godta en plan som indirekte anerkjenner Israel som stat.

Mandag gikk forhandlingene mellom Abbas' kontor og Hamas-representantene i stå før den opprinnelig fristen løp ut, melder AP. Nå gir Abbas regjeringen ytterligere tre dager til å godkjenne manifestet før han kaller inn til folkeavstemming.

Abbas har truet med å gjennomføre folkeavstemming om avtalen dersom ikke Hamas kommer på banen og godtar avtalen. Tidligere tirsdag ble det meldt at Abbas ville slå fast dato for folkeavstemmingen allerede i dag.

Maktkampen mellom Fatah, ledet av president Abbas, og den militante gruppen Hamas, som leder regjeringen, har tilspisset seg de siste ukene.

Arabiske ledere ba Mahmoud Abbas gi Hamas enda lengre tid til å vurdere dokumentet før han konfronterte gruppen med en folkeavstemming.

Abbas har foreløpig ikke satt noen dato for avstemmingen over dokumentet, som ble nedtegnet av palestinere i israelske fengsler.

Folkeavstemmingen vil ifølge Reuters bli sett som en avstemming om tillitten til den to måneder gamle Hamas-dominerte regjeringen, og regjeringens politikk om å nekte å anerkjenne Israel. Denne strategien har gjort at Vesten har innført knallharde økonomiske sanksjoner mot den palestinske selvstyremyndigheten.

Selv om Hamas med god margin slo Abbas' Fatah-bevegelse ved valget i januar tyder meningsmålinger på at de fleste palestinere støtter manifestet, melder Reuters.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere