RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Abbas optimist etter europatur

Sist oppdatert:
Palestinernes president Mahmoud Abbas sier han vil utnytte den «nye perioden med fred og håp» til å bevise overfor Israel at han mener alvor når det gjelder reformene som kreves for å få fredssamtalene på banen igjen.

Abbas avsluttet onsdag sitt første europabesøk etter at han i januar ble valgt til palestinsk president med å si at han er tilfreds med den sterke støtten fra EU og resten av verdenssamfunnet, melder nyhetsbyrået AP.

- Vi snakker nå om en ny æra for fred og håp, sa Abbas da han onsdag møtte journalister i EU-hovedkvarteret i Brussel.

- Jeg håper denne støtten vil fortsette. La oss være optimistiske.

I motsetning til Yasser Arafat, som i sine siste leveår ble ignorert av USA og Israel, blir Abbas omfavnet som en moderat leder som nærer et oppriktig ønske om å få en slutt på kampene som har pågått siden 2000, og som førte til at fredssamtalene sporet av.

Håpet om at samtalene skal bli gjenopptatt var åpenbart da Abbas tirsdag deltok under en stor konferanse om palestinske reformer i London. Der lovet Abbas å reformere de palestinske sikkerhetsstyrkene for å være bedre rustet til å slå ned på voldshandlinger rettet mot israelske mål. Den palestinske presidenten lovet også å bekjempe korrupsjonen og ineffektiviteten som har opprørt palestinerne, og som har svekket den palestinske selvstyremyndighetens autoritet i utlandet.

Mahmoud Abbas drar etter planen ikke rett hjem, men skal først møte Egypts president Hosni Mubarak, for å oppdatere ham på den siste utviklingen, etter alle møtene i Europa.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere