*Nettavisen* Nyheter.

Abbas rekker ut en hånd til Sharon

Lørdag startet Mahmouds Abbas era som palestinernes nyvalgte leder. Hans bønn om våpenhvile ble overskygget av nye angrep og Israels kalde skulder lørdag.

15.01.05 16:36

Palestinernes nyvalgte leder ble tatt i ed under en semoni i Ramallah lørdag, melder AP. Under seremonien oppfordret han Israel til fredssamtaler.

- Vi rekker ut en hånd til vår israelske partner for fred. Vi søker en gjensidig våpenhvile for å få slutt på denne onde sirkelen, sa Abbas under seremonien.

Abbas ønsker en slutt på mer enn fire år med palestinsk væpnet kamp, slik at samtaler med Israel kan ta til. I sin tale fordømte Abbas volden som har rammet begge sider i konflikten.

- Vi fordømmer disse handlingene, enten de blir utført av den israelske okkupasjonsstyrkene eller palestinske fraksjoner. Fred kan bare nås ved å jobbe sammen for å nå en permanent løsning, sa han.

Til tross for Abbas fredsønsker, fortsetter volden og den politiske striden. Lørdag ble seks palestinere ble drept og 24 skadd i to israelske angrep på Gazastripen.

Fredag brøt Israels statsminister Ariel Sharon brøt all kontakt med Abbas. Bakgrunnen var et palestinsk angrep på en grenseovergang på Gazastripen, hvor seks israelere ble drept.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.