RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Abbas slår sammen sikkerhetsstyrker

Sist oppdatert:
De mange palestinske sikkerhetsstyrkene vil bli slått sammen til en enhet, lovte president Mahmoud Abbas under konferansen om palestinske reformer som åpnet i London tirsdag.

- Mitt viktigste budskap er at vi er rede til å jobbe for å styrke sikkerheten. Vi har allerede plassert ut nye styrker, og vi har også besluttet å slå sammen alle sikkerhetsenhetene, sa Abbas. Konferansen om palestinske reformer ble åpnet av Storbritannias statsminister Tony Blair i London tirsdag formiddag.

På konferansen deltar også utenriks minister Jan Petersen.

Blair understreket at arbeidet for å gjenopplive fredsprosessen i den israelsk-palestinske konflikten er verdens viktigste politiske utfordring.

- Det finnes sannsynligvis ikke en mer presserende politisk utfordring en å drive denne prosessen fremover, sa Blair, som understreket at det er viktig for verdensfreden at det skapes fred i Midtøsten.

FNs generalsekretær Kofi Annan la vekt på at det er viktig å skape trygghet for befolkningen i området.

- For å si det enkelt, utryggheten underminerer alt.

Annan la også til at det er viktig at Israel fjerner sine kontrollposter og veisperringer for å gjøre det enklere for den palestinske økonomien å fungere, og at det internasjonale samfunnet må samarbeide med Israel for å gjennomføre dette.

- Men stemningen er god. Partene har erklært sin vilje til å samarbeide. Endelig kan vi alle føle en ny bølge av fremdrift, sa han.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere