*Nettavisen* Nyheter.

Abbas slår sammen sikkerhetsstyrker

De mange palestinske sikkerhetsstyrkene vil bli slått sammen til en enhet, lovte president Mahmoud Abbas under konferansen om palestinske reformer som åpnet i London tirsdag.

01.03.05 13:29

- Mitt viktigste budskap er at vi er rede til å jobbe for å styrke sikkerheten. Vi har allerede plassert ut nye styrker, og vi har også besluttet å slå sammen alle sikkerhetsenhetene, sa Abbas. Konferansen om palestinske reformer ble åpnet av Storbritannias statsminister Tony Blair i London tirsdag formiddag.

På konferansen deltar også utenriks minister Jan Petersen.

Blair understreket at arbeidet for å gjenopplive fredsprosessen i den israelsk-palestinske konflikten er verdens viktigste politiske utfordring.

- Det finnes sannsynligvis ikke en mer presserende politisk utfordring en å drive denne prosessen fremover, sa Blair, som understreket at det er viktig for verdensfreden at det skapes fred i Midtøsten.

FNs generalsekretær Kofi Annan la vekt på at det er viktig å skape trygghet for befolkningen i området.

- For å si det enkelt, utryggheten underminerer alt.

Annan la også til at det er viktig at Israel fjerner sine kontrollposter og veisperringer for å gjøre det enklere for den palestinske økonomien å fungere, og at det internasjonale samfunnet må samarbeide med Israel for å gjennomføre dette.

- Men stemningen er god. Partene har erklært sin vilje til å samarbeide. Endelig kan vi alle føle en ny bølge av fremdrift, sa han.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.