RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Abbas styrker grensevaktholdet

Sist oppdatert:
Palestinernes president Mahmoud Abbas har beordret at hundrevis av soldater skal utplasseres langs grensen mellom Gazastripen og Israel, for å forhindre flere rakettangrep mot israelske mål.

Ordren kom etter at israelske og palestinske generaler møttes onsdag kveld, i et siste forsøk på å unngå en ny israelsk militæraksjon i Gaza, melder nyhetsbyrået AP. Dette er første gang israelerne og palestinerne samarbeider for å bedre sikkerheten i området etter at Abbas ble valgt til palestinsk president.

Det militære toppmøtet signaliserer også at Mahmoud Abbas og Israels statsminister Ariel Sharon har lykkes med å avverge den første krisen etter valget. Situasjonen er imidlertid fortsatt svært spent, og nye rakettangrep fra palestinsk side, kan føre til at volden igjen øker i området.

Senest i forrige uke kunngjorde Sharon at han ville boikotte det palestinske lederskapet, i protest mot det Israel oppfattet som manglende vilje til å stagge militante palestinere.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere