RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Abbas til Norge i kveld

Sist oppdatert:
Palestinernes president Mahmoud Abbas kommer til Oslo tirsdag kveld.

Mens Hamas-regjeringen i de palestinske selvstyreområdene blir stadig mer isolert internasjonalt tar den palestinske presidenten turen til Norge for møter med representanter for den norske regjeringen. Abbas tilhører selv Fatah, partiet til den avdøde palestinske lederen Yasser Arafat.

Pengestøtte
Hovedtema for besøket vil være pengestøtten til palestinerne. Den norske regjeringen har gjort det klart at det ikke er aktuelt å overføre mer penger til Hamas-regjeringen før den anerkjenner ISrael og tar avstand fra voldsaksjoner.

Abbas mener støtten i stedet kan kanaliseres til PLO og presidentens kontor. Hvis ikke, blir følgene dramatiske, mener han.

- En fortsatt boikott av pengeoverføringer til den palestinske regjeringen kan føre til katastrofe på Vestbredden og i Gaza, sier han til TV 2 Nettavisen.

Oslo-prosess
Mahmoud Abbas håper at besøket i Oslo kan bidra til å drive fredsprosessen framover.

- Vi startet i Oslo, og håper å få til slutten i Oslo. Vi kom langt, selv om det stemmer at vi ikke klarte å få til en endelig fredsavtale. Jeg håper likevel at fredsprosessen fortsetter, sier han.Les hele intervjuet her.

Møter regjeringen
Abbas ankommer den militære delen av Gardermoen flyplass i sjutiden tirsdag kveld. Onsdag skal han møte utenriksminister Jonas Gahr Støre, utviklingsminister Erik Solheim og statsminister Jens Stoltenberg. Han skal også holde foredrag ved Nobel-instituttet, før han møter kronprins Håkon til audiens og senere lunsj på Slottet.

Abbas skal også besøke Stortinget. Besøket avsluttes med en middag i Regjeringens representasjonsbolig i Parkveien.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere