Abbas utsteder arrestordre

Den palestinske statsministeren Mahmoud Abbas gir sikkerhetsstyrkene ordre om å arrestere de ansvarlige bak selvmordsbomben som tok livet av 19 mennesker tirsdag.

20.08.03 14:34

Abbas varslet tidligere onsdag at han har brutt all kontakt med de ytterliggående islamske gruppene Hamas og Islamsk hellig krig.

Nå gir han de palestinske sikkerhetsstyrkene ordre om å arrestere mennene bak tirsdagens selvmordsbombe i Jerusalem.

- Jeg har gitt den palestinske sikkerhetstjenesten instrukser om å forfølge dem som sto bak aksjonen og stille dem til ansvar. Regjeringen skal se nærmere på om andre sikkerhetstiltak må iverksettes, sier informasjonsminister Nabil Amr ifølge Reuters.

- Det er gitt klare instruksjoner til sikkerhetsstyrken om å følge disse personene, finne dem og arrestere dem. Vi må bruke vår myndighet for å beherske denne tøffe situasjonen og stoppe den negative utviklingen, fortsatte han.

Tilbakeslag

Israels statsminister Ariel Sharon satt onsdag i møter med sine sikkerhetsrådgivere, i et forsøk på å finne ut hvordan landet skal svare på terroraksjonen.

Det er ventet at tirsdagens bombe i Jerusalem vil resultere i et betydelig tilbakeslag for det planlagte "veikartet for fred", som både den israelske og palestinske regjeringen har sluttet seg til.

Til sammen 19 personer ble drept da en selvmordsbomber med tilknytning til Hamas og Islamsk hellig krig sprengte en buss stappfull av ultra-ortodokse jødiske familier ombord i luften.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.