Abbas varsler tiltak mot Hamas

Palestineres statsminister Mahmoud Abbas varsler tiltak mot ytterliggående væpnede grupper etter terrorangrepet i Israel tirsdag, der 20 personer ble drept.

Ifølge en palestinsk tjenestemann har Abbas også avlyst den planlagte reisen til Norge i neste uke. Dette er ikke bekreftet fra annet hold.

Abbas har besluttet å bryte all kontakt med Hamas og Islamsk hellig krig og antyder i tillegg at det vil bli satt i verk polititiltak for å slå ned på gruppenes virksomhet.

Beslutningen ble tatt på et møte med palestinske politiledere natt til onsdag.

­ "Sikkerhetstiltak"

- Det ble besluttet at den palestinske selvstyremyndigheten skal bryte alle former for dialog med Hamas og Islamsk hellig krig. De blir holdt ansvarlig for å ha skadet det palestinske folkets nasjonale interesser, sa en talsmann for myndighetene.

- Palestinske myndigheter vil snart sette i verk sikkerhetsmessige tiltak mot Hamas og Islamsk hellig krig, la han til.

Israel har gjentatte ganger krevd at Abbas må slå ned på de ytterliggående gruppene, men Abbas har vegret seg av frykt for at det kan føre til en blodig indre palestinsk konflikt.

Tok ansvaret

Både Hamas og Islamsk hellig krig har opplyst at de sto bak aksjonen tirsdag kveld.

Aksjonen førte i første omgang til at Israel avlyste den varslede tilbaketrekningen fra flere byer på den palestinsk Vestbredden.

Minst 18 personer ble drept da en selvmordsbomber sprengte seg selv i lufta på en buss i Jerusalem tirsdag kveld.

Abbas satt i samtaler med medlemmer av Islamsk hellig krig da selvmordsbomberen sprengte seg selv i lufta rett etter klokken ni lokal tid. Statsministeren avlyste et planlagt møte med Hamas senere på kvelden.

Abbas er under kraftig press fra Israel og USA om å slå kraftigere ned på de militante gruppene.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.