RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Abbas vil forhandle med Sharon

Foto: Scanpix/AFP PHOTO/ABBAS MOMANI
Sist oppdatert:
Mahmoud Abbas sier at Israels statsminister Ariel Sharon er en fredspartner, og at nye samtaler bør starte umiddelbart etter det palestinske presidentvalget kommende helg.

PLO-lederen, som er favoritt til å vinne presidentvalget søndag, sier at det første punktet på agendaen etter valget, må være å få i gang nye fredssamtaler, melder nyhetsbyrået AP.

Uttalelsene vil trolig berolige israelerne, etter at Mahmoud Abbas i forbindelse med den pågående valgkampen har uttalt seg uvanlig krast. Tidligere denne uken omtalte han Israel som «sionistfienden» på et valgmøte.

- Etter valget vil vi starte fredsforhandlinger, sa Abbas torsdag på en pressekonferanse i Nablus, den største byen på Vestbredden.

- Ariel Sharon er en valgt leder og vi vil forhandle med ham. Vi vil legge «veikartet for fred» på forhandlingsbordet, og si oss villige til å implementere det fullstendig, sa Abbas.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere