*Nettavisen* Nyheter.

Abbas vil møte Sharon

Foto: Scanpix/REUTERS/Gil Cohen Magen

Både Israels statsminister Ariel Sharon og palestinernes president Mahmoud Abbas takker ja til invitasjonen til toppmøte i Egypt.

02.02.05 13:25

Invitasjonen kom fra Egypts president Hosni Mubarak, og Sharon bekreftet onsdag at han aksepterer invitasjonen, melder nyhetsbyrået AP. Møtet vil finne sted tirsdag neste uke i Sharm el-Sheik ved Rødehavet i Egypt.

Bekrefter deltakelse
Uttalelsen fra Sharon kom etter at den egyptiske etterretningssjefen Omar Suleiman uventet møtte Sharon i Jerusalem onsdag. Den palestinske statsministeren Ahmed Qureia bekrefter at Abbas også har takket ja til å delta på toppmøtet, som også inkluderer Jordan's Kong Abdullah II.

USAs utenriksminister Condoleezza Rice skal besøke regionen på samme tid som det planlagte toppmøtet, noe vil føre til et ytterligere press på Sharon og Abbas om at møtet må gjennomføres med resultater. Det er usikkert hvorvidt Rice vil delta på møtet.

Planlagt møte
Abbas og Sharon hadde planlagt å møtes tirsdag, men uten å fastsette tid og sted, melder AP.

Sikkerhetsrådet i Israel skulle møtes torsdag for å godkjenne forslag om å løslate palestinske fanger og overgi flere byer på Vestbredden til palestinerne. Møtet var planlagt å etterfølges av samtaler mellom representanter for Sharon og Abbas for å avtale en dagsorden for toppmøtet. Palestinerne har understreket at de vil ha et godt forberedt møte som gir resultater.

Dersom toppmøtet finner sted i Egypt som planlagt, vil det være første gang Sharon møter Egypts president Mubarak etter at han ble statsminister i Israel. Mubarak har tidligere nektet å være vertskap for Sharon.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.