RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Hamas politiske leder Moussa Abu Marzok (til V) og Hamas politiske leder khaled Meshaal.
Hamas politiske leder Moussa Abu Marzok (til V) og Hamas politiske leder khaled Meshaal.

Abbas vil møte Hamas

Sist oppdatert:
Palestinernes president Mahmoud Abbas vil møte den politiske lederen i Hamas for å få slutt på konflikten mellom Hamas og Fatah.

Den palestinske presidenten Mahmoud Abbas skal til Syria og møter der trolig lederen for Hamas' politiske kontor Khaled Meshaall. Meshall lever i eksil i Syria. De to skal prøve å løse konflikten mellom Fatah og Hamas.

abbas-t
abbas-t
Palestinian President Mahmoud Abbas

- Det er meget sannsynlig at president Mahmoud Abbas og Khaled Meshaal skal møtes neste søndag, sier Moussa Abu Marzouk, nestlederen for Hamas’ politiske kontor i Damaskus til Nettavisen.

- Jeg håper at møtet i Damaskus neste uke blir konstruktivt og fører til en løsning på alle uavklarte spørsmål, sier Marzouk til Nettavisen på telefon fra Damaskus.

To av Abbas utsendinger er allerede i Damaskus for å få i stand møtet. Både Qatar og Egypt er i kontakt med Abbas og Meshaall for at møtet skal kunne la seg gjennomføre.

President Abbas reiser til Damaskus lørdag for å ha samtaler med Syrias president Bashar Al-Assad.

Abbas vil be Syria tillate palestinerne som bor i Irak krysse den syrisk-irakiske grensen etter at mange av dem er blitt drept i Irak.Mer enn 260 palestinere er drept i Irak i de siste månedene.

Leser også: Ber Norge om hjelp

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere