RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Advarer hjelpearbeidere mot terror

Sist oppdatert:
Det danske utenriksdepartementet advarer hjelpearbeidere i Aceh-provinsen mot terrorangrep i nær framtid. - Vi tar våre forholdsregler, sier Halvor Fossum Lauritzen i Norges Røde Kors.

Det danske utenriksdepartementet advarer om at «terrorangrep er planlagt for den nærmeste framtid», melder Reuters.

Hva slags angrep det dreier seg om, er ikke klart.

Ifølge Reuters er muslimske fundamentalister i Aceh-provisen rasende over at kristne hjelpegrupper er med i hjelpearbeidet etter jordskjelvet og flodbølgekatastrofen.

- Alle dansker i området oppfordres til å utvise den største forsiktighet og forsøke å finne et trygt sted å være, heter det i advarselen fra det danske utenriksdepartementet.

Norges Røde Kors er den eneste norske hjelpeorganisasjonen som har norske representanter i den krigsherjede Aceh-provisen. I tillegg kan det være noen nordmenn blant FNs hjelpearbeidere i regionen.

Rykter
- Vi har hørt veldig mange forskjellige rykter. Det er noe av det som kjennetegner en slik situasjon, sier utenlandssjef Halvor Fossum Lauritzen til TV 2 Nettavisen.

Mandag befant han seg i provinshovedstaden Banda Aceh.

-Vi er forsiktige og tar nøye forholdsregler, men gjør ikke mer foreløpig,sier han.

Feltsykehuset som Norges Røde Kors har satt opp i byen er nå fullt operativt.

- Pasientene strømmer på. Vi får veldig mange alvorlig skadde som andre sykehus ikke kan behandle, sier Halvor Fossum Lauritzen.

Forsiktig
En talsmann for regjeringen sier den militante frigjøringsbevegelsen «Free Aceh Movement» (GAM) kan stå bak. Lederen for FNs arbeid i Banda Aceh sier han ikke har noen spesifikke opplysninger om at hjerlpearbeidere er blitt truet.

Fungerende pressetalskvinne i Utenriksdepartementet, Cathrine Andersen, oppfordrer nordmenn i området til å være forsiktige.

- Aceh-provisen er en provins som har vært preget av konflikt. Det er også grunnen til at vi ber nordmenn som reiser i regionen utvise stor aktsomhet sier hun til TV 2 Nettavisen.

I tillegg til Røde Kors-medarbeiderne, arbeider rundt 15 nordmenn for Kirkens Nødhjelp, Flyktningerådet og Leger uten Grenser i området. Det kan også være norske blant de mange FN-ansatte som er i Aceh. Samtidig går et norsk Hercules-fly i skytteltrafikk til Aceh med forsyninger.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere