*Nettavisen* Nyheter.

Advarer ikke mot London-reiser

Norske myndigheter vil ikke fraråde nordmenn å reise til London, til tross for at byen har vært utsatt for to terrorangrep på to uker.

21.07.05 18:11

- Vi har ingen reiseråd for London, og vi kommer heller ikke til å gå ut med noen nå. Vi gjorde jo ikke det ved forrige terroraksjon mot London, heller, sier informasjonsrådgiver Cathrine Andersen i Utenriksdepartementet til TV 2 Nettavisen.

Må sjekke selv
Hun forteller at Norge har tradisjon for å være restriktive med reiseråd. Det skjer bare i helt spesielle situasjoner og for helt spesielle områder, og krever en grundig helhetsvurdering foretatt av ulike norske myndigheter innen justis og sikkerhet, basert på en lang rekke informasjonskilder.

- Våre reiseråd går kun på konkrete sikkerhetstrusler mot norske borgere, mens andre land gir veldig mange råd, for eksempel angående drikkevann og slikt vi er mer vant til at reiserbyråene informerer om. Det er rett og slett litt forskjellig kultur i forskjellige land, utdyper hun.

Her ser du UDs reiseråd

Andersen legger til at det er viktig at nordmenn som skal ut og reise selv skaffer informasjon om landet de skal til, og at man sørger for å ha reiseforsikring.

Ingen nordmenn skadd
Myndighetene har ikke fått melding om at noen nordmenn kan være rammet av terrorbombene i London.

- Ambassaden har vært i kontakt med norske miljøer i London og britiske myndigheter, og så langt tyder ingen ting på at noen norske er berørt, sier Andersen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.