RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Advarer mot å reise til Thailand

Sist oppdatert:
Utenriksdepartementet advarer nordmenn mot å reise til sør-Thailand, etter en uke med blodige sammenstøt.

Utenriksdepartementet råder norske borgere til å vise stor aktsomhet ved reiser i provinsene Pattani, Yala og Narathiwat nær grensen til Malaysia. Norske borgere som oppholder seg i eller planlegger å dra til disse provinsene oppfordres til å ta kontakt med ambassaden i Bangkok for registrering og oppdatert informasjon.

Blodige kamper
Den siste uka har disse privinsene sett blodige sammenstøt mellom sikkerhetsstyrker og ungdommer, hovedsakelig bevæpnet med macheter.

Men også kraftigere midler har blitt tatt i bruk. Søndag kveld ble tre M-79-raketter avfyrt mot en sikkerhetspost i provinsen Yala, og en regjeringsbygning ble påtent. Myndighetene har nå sendt troppeforsterkninger for å bringe situasjonen under kontroll.

Den thailandske regjeringen har vekslet mellom å gi banditter, narkotikasmuglere og militante islamister skylden for å stå bak volden.

Myndighetene har blitt kritisert av lokalbefolkningen og menneskerettsorganisasjoner for å ha håndtert situasjonsn unødvendig brutalt. Mer enn 100 ungdommer med macheter ble drept av tungt bevæpede sikkerhetsstyrker på onsdag.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere