*Nettavisen* Nyheter.

Advarer mot nye terrorangrep

Foto: SCANPIX/REUTERS

London må være forberedt på trusler om nye terrorangrep på tross av økt sikkerhet etter bombene i juli, mener politisjef.

29.09.05 09:03

Andrew Hayman leder Londons antiterror-operasjoner. I et intervju med avisa The Guardian sier han at politiets etterforskere følger med en ukjent antall potensielt mistenkelige som ikke er knyttet til bombene på Londons undergrunn og busser i juli.

Fire britiske muslimer drepte seg selv og 52 andre i selvmordsangrep på tre t-banetog og en buss 7. juli. To uker senere mislyktes fire andre i forsøket på et lignende angrep.

- Jeg ønsker ikke å skremme, men det må sies. Når en ser rundt i verden og på London, så er trusselen reell, sier Hayman ifølge nyhetsbyrået Reuters.

Han viser til at politiet er aktive i skjulte operasjoner.

- Det er noen personer som er av interesse. London er et sted det er lett å se for seg et nytt angrep av terrorister. Vi må være årvåkne. Men vi kan ikke forutse når eller hvor de vil forsøke seg, sier han.

Hayman legger til at det ikke er avslørt noen konkrete planer om et nytt angrep. Han gav heller ingen opplysninger om de som er under observasjon.

Innenriksminister Charles Clarke sa tidligere denne måneden at hundrevis av potensielle terrorister blir overvåket.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.