RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Advarer om sultkatastrofe i Sør-Sudan

MANGLERL PENGER: FNs nødhjelpskoordinator Valerie Amos og utenriksminister Børge Brende ved starten av giverkonferansen for Sør-Sudan i Oslo i mai i år.
MANGLERL PENGER: FNs nødhjelpskoordinator Valerie Amos og utenriksminister Børge Brende ved starten av giverkonferansen for Sør-Sudan i Oslo i mai i år. Foto: Håkon Mosvold Larsen (NTB scanpix)
Sist oppdatert:
FN mangler over én milliard dollar for å møte ventet katastrofe.

Juba (NTB-AFP): Fire millioner mennesker er truet av en sultkatastrofe i Sør-Sudan i løpet av de neste ukene dersom det ikke kommer store mengder nødhjelp til området.

Det advarer flere nødhjelpsorganisasjoner om torsdag, melder BBC.

– Dersom konflikten i Sør-Sudan fortsetter og det ikke lar seg gjøre å få inn hjelp, vil vi trolig i august se en sultkatastrofe i enkelte områder, sier Storbritannias Disasters Emergency Committee (DEC).

FN har kun rundt 40 prosent av midlene verdensorganisasjonen har bedt om, og det mangler over en milliard dollar.

For et halvt år siden ble verdens yngste nasjon igjen kastet ut i blodig konflikt. En maktkamp mellom president Salva Kiir og hans tidligere visepresident Riek Machar, har ført til tusenvis av drepte og nesten halvannen million fordrevne. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere