*Nettavisen* Nyheter.

Advarselen kan være falsk

Foto: Getty Images

Politiet opplyser at advarselen på Internett kan være fabrikkert.

13.03.09 08:58

Tyske myndigheter opplyste under en pressekonferanse torsdag ettermiddag at Tim Kretschmer (17), som sto bak massakren i Winnenden, fremmet en advarsel i et chatteforum kvelden før skolemassakren.

Derimot er det flere eksperter som nå sår tvil om advarselens autentisitet. I tillegg har det lokale politiet opplyst at Kretschmers datamaskin ikke ble brukt til å publisere den aktuelle advarselen, melder BBC.

Verken journalister eller politiet har klart og komme seg inn på nettstedet, og sistnevnte har kun forholdt seg til en utskrift av den angivelige advarselen.

Nettstedet stengt
Politiet skal etterforske saken nærmere og har kontaktet Interpol for å få tilgang til nettstedets server som har base i USA, melder Sky News.

Nettstedet er midlertidig stengt og erstattet med en beskjed som lyder:

- Det ble ikke varslet om noen massakre her. Vi vet ikke nøyaktig hva myndighetene hevder de har funnet på gjerningsmannens datamaskin. Det kan være at han besøkte nettstedet, men han skrev i hvert fall ikke beskjeden som har vært i nyhetene fordi den aldri har eksistert, lyder beskjeden på det aktuelle nettstedet.

- Varslet på et chatteforum
Den angivelige advarselen dukket opp på et chatteforum i form av en samtale mellom Kretschmer og en tenåring fra Bayern. Det var tenåringens far som varslet politiet etter at tragedien allerede var et faktum.

- Jeg har fått nok. Jeg er lei av dette forferdelige livet. Ingen vet hva jeg er i stand til å gjøre. Jeg skal dra til skolen i morgen hvor det skal grilles. Det er mulig jeg slipper unna med det, lyder beskjeden.

Kretschmer drepte 15 mennesker under onsdagens massakre i de tyske byene Winnenden og Wendlingen.

Les også: Varslet massakren på Internett

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.