*Nettavisen* Nyheter.

Æresdrepte sine tre døtre

Foto: Sean Kilpatrick (Pa Photos)

- Jeg ville gjort det igjen 100 ganger, sier faren.

16.11.11 16:27

I Canada har en drapssak fått stor oppmerksomhet. Nyhetsbyrået Canadian Press melder at en muslimsk far er siktet for å ha drept sine tre døtre, i det som tilsynelatende virker å være æresdrap. Under rettssaken har han sagt at han ville gjort det igjen - «selv om de kom tilbake 100 ganger».

Var sammen med «feil» gutter

Mohammad Shafia (58) kalte sine døtre Zainab (19), Sahar (17), og Geeti (13) «forræderske». I opptak politiet har gjort, sammenligner han dem med prostituerte. Grunnen skal være at de hadde forhold til «feil» gutter.

Faren er tiltalt for drap etter døtrene ble funnet død i familiens bil sammen med hans første kone, Rona Amir, 50, i elven Rideau i området Kingston i Ontario i 2009. Opprinnelig trodde politiet at familien hadde vært involvert i en ulykke og farens første forklaring var at han ikke visste hvor de var.

Etterforskningen viste raskt at Mohammads forklaring ikke passet med de faktiske forhold.

Fra Afghanistan

Familien flyttet til Canada fra Afghanistan, og det er gjennom farens andre kone, Tooba Yahya, at saken har kommet fram. Etter arrestasjonen skal faren ha fortalt at døtrene hadde brakt skam over familien. Opptakene politiet har gjort av samtaler mellom Mohammad og Tooba er senere spilt av i retten.

Eldstedatter Zainab hadde blant annet giftet seg med sin kjæreste, en pakistansk mann. Noe som hadde irritert familiefaren og forårsaket uro i familien. Mohammad mente også at de to yngre døtrene ville være like forræderske.

Gjennom jentenes liberale holdninger til familieæren skal faren ha uttalt at han hadde blitt krenket på verst tenkelige måte. Og i en av samtalene med sin andre kone tilføyer han følgende:

- Måtte djevelen drite på deres graver. Er det slik en datter skal være? Vil en datter være slik en hore?

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: (YouTube)

Ingen i førersetet

Ifølge Canadian Press viser også bilder fra bilvraket i elven at det var ingen som satt i førersetet.

Et av bilvinduene var åpent, men det er ingen tegn til at noen av de avdøde har prøvd å komme seg ut av bilen. Tre av de døde hadde også skader bak på hodet.

- Jeg sier til meg selv: «Du gjorde det bra. Kommer de tilbake til livet hundre ganger, ville jeg gjøre det samme igjen».

I tillegg til de tre døtrene som nå er drept, er en sønn (20) også innblandet i saken. Både han, moren og familiefaren har erklært seg ikke skyldig i drap.

Faren hadde til sammen sju barn med sine to koner. De tre som ikke er innblandet i saken er tatt hånd om av barnevernet.

Se er et TV-innslag om saken her:

HTML EMBED

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.