RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Afghanere danner lokale militser i kampen mot Taliban

Sist oppdatert:
Den afghanske regjeringen planlegger å ta i bruk lokale militser og ber tidligere krigsherrer om militær assistanse i kampen mot opprørsgruppa Taliban, ifølge New York Times.

Planen om å ta i bruk irregulære styrker skaper bekymring for ny rivalisering i landet.

Noen av militslederne som var involvert i borgerkrigen på 90-tallet, har nå ledende offentlige stillinger og gir støtte til innsatsen for å mobilisere og bevæpne lokale militser, ifølge avisen.

– Vi har sett mislykkede eksperiment med militsdannelser før. Dette vil spre krigen fra hus til hus, og starte rivalisering når alle begynner å bevæpne sine egne grupper, sier parlamentsmedlem Fawzia Koofi i Badakshan, som er en av provinsene der det planlegges militsdannelser.

Den nye strategien er ventet å kunne mobilisere flere tusen afghanere fra nord til kamp mot Taliban i områder der det afghanske militæret og politistyrkene er på vikende front eller har liten tilstedeværelse.

Det afghanske militæret og politistyrkene besto angivelig av mer enn 320.000 personer så sent som i fjor.

Taliban, som ifølge anslag fra afghanske og amerikanske tjenestemenn består av mellom 20.000 til 30.000 personer, ser ut til å ha flere krigere nord i landet i år enn i fjor, ifølge avisen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere