RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Afghanere løslatt

Sist oppdatert:
To menn som ble anholdt etter angrepet i Afghanistan søndag der en 29 år gammel norsk soldat ble drept, ble senere løslatt. Se web-tv her .

De to mennene skal ikke ha hatt noe med angrepet å gjøre, sier en talskvinne for de internasjonale stabiliseringsstyrkene i Afghanistan (ISAF) ifølge Associated Press.

Fire soldater befant seg i det norske kjøretøyet da det ble truffet i bakparten av en rakettdrevet granat.

ISAF-soldaten Tommy Rødningsby (29) fra Skreia på Østre Toten ble alvorlig såret og døde senere av skadene.

En soldat ble lettere skadd, mens to slapp uskadd fra angrepet.

Kjøretøyet kjørte først i en kolonne på fire biler som var på vei tilbake til norske leiren «Camp Invicta» etter et pålagt oppdrag i Kabul. Til sammen ble det avfyrt tre granater mot kolonnen. En granat bommet, mens en ikke eksploderte. Ytterligere tre granater eksploderte da soldater gjennomsøkte området etter angrepet. Ingen ble skadd i disse eksplosjonene.

Mandag fant soldater en granat og et avfyringssted i nærheten av der angrepet fant sted. Avfyringsstedet lå rundt tredve meter fra veien de norske bilene kjørte på.

Så langt er det uklart hvem som sto bak angrepet. En mann som hevder han taler på vegne av det styrtede Taliban-regimet, sier ifølge nyhetsbyrået AP at ni talibansoldater sto bak.

Forsvaret kan ikke bekrefte om mennene tilhører Taliban.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere