*Nettavisen* Nyheter.

Afrikanere raser mot homo-biskop

Den anglikanske kirken i Kenya og Uganda kutter alle bånd til sin motpart i USA etter at den homofile presten Gene Robinson ble vigslet til biskop. Også nigerianske anglikanere reagerer sterkt på utnevnelsen.

03.11.03 12:35

- Vi beklager dypt handlingen til de biskopene som har tatt del i vigselen som nå splitter kirken, sier pastor Peter Akinola i en uttalelse ifølge Reuters. Akinola er kirkens øverste leder i Nigeria og hevder å snakke på vegne av mer enn 50 millioner anglikanere.

Lovstridig
I Kenya, som i store deler av Afrika, er homoseksuelle handlinger kriminelle. Den anglikanske kirken i landet har varslet at de vil kutte alle offisielle bånd til sin motpart i USA.

- Som kirke kommer vi ikke til å støtte homoseksualitet i kirken, primært fordi det er en synd. På denne bakgrunnen har vi brutt våre forbindelser med den amerikanske episkopale kirken, sier biskop Thomas Kogo til AFP.

Anglikanere i Uganda gjør det samme.

- Det er ikke vi som bryter båndene med bispedømmet i New Hampshire, det er den som har valgt bort fellesskapet, sier talsmann Jackson Turyagenda i den anglikanske kirken i Uganda til AFP.

- Gud hater homser
Vigslingen av 56 år gamle Gene Robinson ble møtt av sterke protester også i USA. Da vigslingen fant sted i New Hampshire søndag kveld, hadde demonstranter møtt fram med plakater hvor det blant annet sto: «Gud hater homser».

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.