Gå til sidens hovedinnhold

Afrikanske styrker til Somalia

Den afrikanske union sender styrker til krigsherjede Somalia.

AUs toppmøte i Gambias hovedstad Banjul vedtok søndag at en freds- og stabilitetsstyrke skal sendes til Somalia. Styrken skal utplasseres parallelt med en fredsbevarende styrke fra den østafrikanske samarbeidsorganisasjonen IGAD.

-Vi ber verdenssamfunnet om å delta i denne støtten. Også vi skal forsette å arbeide videre for bedre dialog i Somalia, sier AU-leder Denis Sassou Nguesso søndag, ifølge AFP.

Den somaliske overgangsregjeringen betegnes som svært svak, mens islamistene De islamske domstolene er blitt stadig sterkere. Væpnede grupper under domstolenes kommando tok tidlig i juni kontroll over Somalias hovedstad Mogadishu.

De islamske domstolene tok avstand fra uttalelsene al-Qaidaleder Osama bin Laden kom med i et lydopptak. Der ber han dem om å knuse Somalias overgangsregjering og kjempe imot utplassering av utenlandske soldater i Somalia.

Kontaktgruppen om Somalia skal ha et nytt møte i Sverige den 14. juli for finne ut hvordan de kan stabilisere situasjonen i landet. Den arabiske liga, som står bak våpenhvileavtalen som ble undertegnet i juni i Sudan mellom den somaliske overgangsregjeringen og de islamistiske opprørsgruppene, er invitert til møtet.

Reklame

NÅ: Eksklusiv motebutikk er i gang med sitt årlige salg