RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Agentkone i nazisex-skandale

Sist oppdatert:
En av horene til F1-sjef Max Mosley var kona til en britisk etterretningsoffiser.

Skandalen rundt Formel 1-sjefen og hans nazisexvideo har tatt en ny vending.

Den velrenommerte britiske avisen Sunday Times skriver at en offiser i den britiske etterretningstjenesten MI5 har måttet si opp jobben sin på grunn av saken.

Kona til etterretningsmannen var nemlig en av de fem prostituerte som deltok i Max Mosleys sadomasochistiske sexlek.

- Agentkone filmet
Mosleys sexlek slo ned som en bombe i Formel 1-verdenen da den britiske tabloidavisen publiserte en video av seansen.

På videoen deltar Mosley i et sex-rollespill med de fem prostituerte som virker inspirert av tyske konsentrasjonsleire under 2. verdenskrig. Rollespillet varte i fem timer i et slags torturkammer i Chelsea, og Mosley spilte både fange og fangevokter.

Etter at videoen ble kjent, har Mosley verdt utsatt for knallhard kritikk og krav om at han må trekke seg som racingsjef i FIA.

Det er en av de prostituerte som skal ha gjort opptaket av rollespillet. Ifølge kilder Sunday Times har snakket med, var det kona til MI5-agenten som sto for filmingen og senere solgte opptaket til News of The World.

- Ikke en MI5-operasjon
Sunday Times’ siste avsløringer har ført til den sjeldne begivenheten at MI5 har måttet kommentere en sak.

Gjennom en talsmann i regjeringen benekter MI5 at sexleken var del av en etterretningsoperasjon. Talsmannen bekrefter derimot at en etterretningsoffiser sluttet i jobben da det ble kjent at kona hans var involvert i skandalen.

- Jeg kan ikke kommentere enkeltsaker, men vi forventer en høy standard fra våre ansatte, både profesjonelt og privat. Hvis vi mistenker at en av våre ansatte faller under denne standarden, blir det tatt hånd om, sier tjenestemannen til Sunday Times.

Avsløringen er meget pinlig for MI5-direktør Jonathan Evans. Han skal personlig ha betrygget statsminister Gordon Brown med at etterretningstjenesten ikke var involvert i Mosley-skandalen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere