RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Airbus fyller ordrebøkene

Sist oppdatert:
Europas flyprodusent Airbus røpet onsdag at de snart har det nye mellomdistanseflyet A350 på beddingen. Selskapet strever med å hevde seg i konkurransen mot amerikanske Boeing.

Airbus slapp nyheten om nye ordre under flyshowet i Paris denne uken. Dette kan gi A350-prosjektet verdifull drahjelp etter en treg start, melder Reuters.

GE Commercial Aviation Services (GECAS) har sagt at de vil kjøpe ti av mellomdistanseflyene A350, som har entotalpris på rundt 1,6 milliarder dollar, mens indiske Kingfisher Airlines Ltd vil kjøpe fem.

Det indiske selskaper vil videre kjøpe fem av gigantflyet A380 og fem A330 og har undertegnet en intensjonsavtale til en samlet verdi av tre milliarder dollar. Per i dag har Airbus håndfaste bestillinger på 149 A380 dobbeldekkere med 555 seter.

Med verdens største passasjerfly A380 tok Airbus et viktig stikk i forhold til konkurrenten Boeing, men det er ventet at de vil slå tilbake med en forlenget versjon av sin ærverdige 747 jumbojet, ifølge Reuters.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere