Gå til sidens hovedinnhold

Akrobater går 600 mil gjennom ørkenen

Raimundo Querido og stuntmakker Daniel Girondeaud lever av hopp og sprett. Nå går de fra Paris til Dakar. Se video.

For to år siden tjente Raimundo Querido til livets opphold i en bank i en av Paris forsteder. Nå får han til salt i maten ved å hoppe fra tak, klatre opp vegger og ta saltomortaler i blomsterbed.

Med reklameopptredener og jobbing som stuntmann for filmstjerner, har 26-åringen blitt stjerne i diverse miljøer i Paris.

Querido og hans stuntmakker Daniel Girondeaud kaller seg selv urbane akrobater, og lever av «kunsten av å bevege seg», en trend som ble kjent gjennom franskmannen David Belle for et århundre siden, men som nå praktiseres av ekstremsportutøvere. De startet selv med aktiviteten for ni år siden.

Hopper over alt
- Når vi ser et hinder, så hopper vi over istedenfor å gå rundt, sier Daniel Girondeaud.

- Det er en måte å tenke på, å gå tilbake til fortidens mennesker der vi måtte bevege oss på alle fire, klatre i trærne, rømme fra farlige situasjoner og skaffe mat fra steder som var lite tilgjengelige. Mennesket har glemt hvor det kom fra, og før teknologien, som lot oss reise mye lettere. Kort sagt menneskets kropp er skapt for å bevege seg, sier han.

Nå søker gutta en ny utfordring.

Til fots i 6 md.
Torsdag satte de kursen fra Paris til Dakar, en rute som er 6000 kilometer lang. Strekningen er mest kjent fra rallykjøring. Men akrobatene skal reise til fots.

Turen tar dem gjennom Frankrike og Spania, et hopp rundt sjøen til Marokko, før de beveger seg nedover kysten av Vest-Afrika.

Querido sier de ser på turen som et nytt hinder de må komme over.

- Vi kommer ikke til å ta saltoer, men vi vil vise at denne siden av det også er viktig. Turen vil ta fem til seks måneder. Og vi må være sterke nok psykisk, vi vet at vi ikke får glede av noe hjelp. Vi må sove der vi kan, spise der vi kan. Det blir tøft, sier Raimundo Querido til nyhetsbyrået Reuters.

De to gutta har planlagt å gå 50 kilometer hver dag, og målet er å nå Kapp Verde i februar.

De kan bli fristet til å turne i sanddynene i ørkenen, men vil trolig vandre rett etter ruten uten for mange akrobatiske triks. Du kan følge reisen her. (ekstern lenke)

Reklame

Strømsjokk: Så mye billigere er fastpris enn spot